Ciasta

Popularne posty

poniedziałek, 14 maja 2012

Kokosianki


 Kokosanki






Składniki:
  • 3 schłodzone kurze białka 
  • 1 szkl. cukru pudru (150 g)
  • 1 op. cukru waniliowego (na 0,5 kg maki)
  • 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
  • 350 g wiórek kokosowych






Przygotowanie:
  1. Ubić na sztywno białka.
  2. Dodać cukier puder i cukier waniliowy.
  3. Chwile jeszcze ubijać.
  4. Dodać mąkę.
  5. Zmiksować przez 3-5 sek., aby mąka połączyła się z białkiem.
  6. Dodać kokos.
  7. Wymieszać dokładnie łyżką.
  8. Masę kokosową nakładać łyżką, na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  9. Rozgrzać piekarnik do 170 *C.
  10. Po ok. 4 min. włożyć kokosanki.
  11. Piec 15-25 min., aż kokosanki się zarumienią.
  12. Ostudzić.                                                                                                                                                   Smacznego!;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz