Kokosanki
Składniki:
- 3 schłodzone kurze białka
- 1 szkl. cukru pudru (150 g)
- 1 op. cukru waniliowego (na 0,5 kg maki)
- 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
- 350 g wiórek kokosowych
Przygotowanie:
- Ubić na sztywno białka.
- Dodać cukier puder i cukier waniliowy.
- Chwile jeszcze ubijać.
- Dodać mąkę.
- Zmiksować przez 3-5 sek., aby mąka połączyła się z białkiem.
- Dodać kokos.
- Wymieszać dokładnie łyżką.
- Masę kokosową nakładać łyżką, na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Rozgrzać piekarnik do 170 *C.
- Po ok. 4 min. włożyć kokosanki.
- Piec 15-25 min., aż kokosanki się zarumienią.
- Ostudzić. Smacznego!;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz