Ciasta

Popularne posty

środa, 18 kwietnia 2012

Cappucino


CAPPUCCINO

Składniki:
8 jajek, 1/2 l mleka, 4 czubate łyżki cappuccino śmietankowe lub waniliowe, 2 żółtka, 1/2 szklanki cukru,2 łyżki mąki tortowej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 galaretka cytrynowa, 1/2 szklanki wody, 2 kremówki 30%, 1 margaryna
Wykonanie:
1. Upiec biszkopt, ostudzić, przekroić na pół.
2. Krem- mleko, cappuccino, mąki 2 rodzaje, żółtka, cukier wszystko zagotować i ostudzić (dokładnie zrobić budyń z składników)
3. Utrzeć margarynę z budyniem na masę, przełożyć na biszkopt.
4. Ubić śmietanę na sztywno, dodać schłodzoną galaretkę i wylać na wierzchach placka.
                                                                                                  SMACZNEGO!;**

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz