Kasztanki
Składniki :
- 1 kostka margaryny Kasi
- 1 szklanka cukru pudru (200 g)
- 4 łyżki kakao
- 4 paczki herbatników (400 g)
- 2 łyżki rumu
Jak zrobić?
Herbatniki połam i pokrusz w malakserze. Trzy łyżki odłóż do obtoczenia kasztanków. Do miski wsyp cukier i wymieszaj z przesianym kakao. Dodaj kostkę do pieczenia margaryny Kasi i wymieszaj mikserem. Wlej rum, wsyp pokruszone herbatniki i zagnieć masę dłonią. Nabieraj łyżeczką porcje masy i rób z niej kuleczki wielkości kasztana. Kuleczki obtocz w pozostałych pokruszonych herbatnikach i włóż do papierowych papilotek.
Temperatura piekarnika : bez pieczeniaoC
Czas pieczenia: bez pieczenia
To jest filmik jak je się robi.
http://www.youtube.com/watch?v=QMiHiBQTPnI&feature=player_embedded#!
To jest filmik jak je się robi.
http://www.youtube.com/watch?v=QMiHiBQTPnI&feature=player_embedded#!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz