Ciasta

Popularne posty

niedziela, 15 kwietnia 2012

Kasztanki


Kasztanki

Składniki :

  • 1 kostka  margaryny Kasi
  • 1 szklanka cukru pudru (200 g)
  • 4 łyżki kakao
  • 4 paczki herbatników (400 g)
  • 2 łyżki rumu

Jak zrobić?

Herbatniki połam i pokrusz w malakserze. Trzy łyżki odłóż do obtoczenia kasztanków. Do miski wsyp cukier i wymieszaj z przesianym kakao. Dodaj kostkę do pieczenia   margaryny Kasi  i wymieszaj mikserem. Wlej rum, wsyp pokruszone herbatniki i zagnieć masę dłonią. Nabieraj łyżeczką porcje masy i rób z niej kuleczki wielkości kasztana. Kuleczki obtocz w pozostałych pokruszonych herbatnikach i włóż do papierowych papilotek.
Temperatura piekarnika : bez pieczeniaoC
Czas pieczenia: bez pieczenia

To jest filmik jak je się robi.
http://www.youtube.com/watch?v=QMiHiBQTPnI&feature=player_embedded#!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz